Vijf keukentrends voor 2023

Wil jij je keuken renoveren of ben je toe aan een compleet nieuwe keuken en zoek je inspiratie? Hoewel veel trends van 2022 populair blijven zijn er ook nieuwe trends voor 2023. We geven je graag een paar inspirerende tips.

Vijf keukentrends voor 2023

Zwarte keuken

Een zwarte keuken heeft een rustige en minimalistische uitstraling. Wil je een zwarte keuken, dan kies je niet alleen voor zwarte kastdeurtjes en aanrechtblad, maar ook voor shutters zwart, keukenapparatuur en accessoires. Deze keuken past binnen bijna iedere interieurstijl. Je kunt kiezen uit matzwart, hoogglans of een tint daar tussen in.

De woonkeuken

In een woonkeuken komen wonen en eten samen. De keuken is hierbij niet de plaats waar alleen gekookt wordt, het is een centrale plek in huis waar het gezin bij elkaar komt om te eten, te praten en te ontspannen. De woonkeuken heeft dan ook geen aparte ruimte in het huis, maar wordt betrokken bij de woonkamer.

Mix and match keuken

Dit wordt zeker een trend in 2023. Geen kant en klaar keukens uit een showroom of een folder, maar een samenspel van elementen die je zelf kiest. Verschillende kleuren combineren met vrolijke accessoires bijvoorbeeld, of tweedehands keuken-elementen van Marktplaats of de kringloop bij elkaar zetten werkt in een mix and match keuken prima. Dit is vaak ook een heel budget vriendelijke keuken, die bovendien heel persoonlijk is omdat je alles zelf hebt uitgezocht.

Hightech keukenapparaat

Wil je helemaal up to date zijn in 2023? Kies dan voor een hightech keuken met de nieuwste snufjes. Daarbij hoef je helemaal geen strakke, industriële keuken te hebben. Ze laten zich ook prima combineren met bijvoorbeeld een landelijke keuken of mix and match keuken.

De werkkeuken

Veel mensen hebben het thuiswerken ontdekt. Hoewel het niet meer de norm is, blijkt thuiswerken voor veel mensen een 'blijvertje' voor één of meerdere dagen per week. De keuken is een ideale plek om te gebruiken als werkruimte. Voorwaarde is wel dat er goed licht is. Dat kan natuurlijk daglicht zijn, heb je dat niet dan is een goed lichtplan essentieel om te voorkomen dat je door slecht licht hoofdpijn krijgt.

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens