stichting solink random logo
8.jpg
nieuwsitems 31-03-2017
Kamers beschikbaar in diverse steden voor het nieuwe schooljaar 2017 - 2018
Stichting SOlink bereid zich momenteel voor op het nieuwe schooljaar en ook…
lees verder...
Stichting_SOlink_anbo_logo Stichting_SOlink_stichtinghelp_logo Stichting_SOlink_coalitieerbij_logo Stichting_SOlink_wijz_logo Stichting_SOlink_gemeente-rotterdam_logo Stichting_SOlink_gemeente-utrecht_logo Stichting_SOlink_amsterdam-zuid_logo Stichting_SOlink_fundatie-van-den-santheuvel-sobbe_logo Stichting_SOlink_projecten-in-nederland-logo Stichting_SOlink_gph-verhagen-stichting-logo Stichting_SOlink_logo_sluytermanvanloo

Inleiding voor studenten

Ben je op zoek naar een mooie en betaalbare studentenkamer, maar wil je niet in een drukke studentenflat verblijven? Dan kan het SOlink programma uitkomst bieden! Stichting SOlink zal een link tussen jou en een 50-plusser tot stand brengen die jouw aanwezigheid hartstikke leuk vindt. In deze omstandigheden kan je in alle rust werken aan je studie.

Je kunt het hospita 2.0 noemen, een kamer betrekken bij een oudere meneer of mevrouw op een moderne manier. Vroeger stond de klassieke hospita bekend als bemoeizuchtige en vaak controlerende huisgenoot of als afstandelijke huisbaas waar je alleen goedendag tegen zei. Het SOlink programma levert hele andere resultaten op waarbij rekening wordt gehouden met jouw eisen, wensen en verwachtingen en die van de 50-plusser die de kamer beschikbaar stelt. Wij maken daarin een mooie link tussen jong en oud, waardoor jij en de 50-plusser een meerwaarde in het met elkaar wonen gaan ervaren.

Wanneer je jezelf inschrijft bij het SOlink programma zal je van SOlink een overzicht ontvangen van de nog beschikbare (of op korte termijn beschikbaar komende) mogelijkheden van 50-plussers die een kamer beschikbaar stellen middels het SOlink programma. Vervolgens ga je niet zoals bij de klassieke hospita te doen gebruikelijk is op “huisjesjacht”, maar zal je door een consulent van Stichting SOlink zorgvuldig worden begeleid naar een goede link.

De uitgangspunten die bij het SOlink programma worden gehanteerd voor het tot stand brengen van een goede link zijn bijvoorbeeld het geloof die beide beleven, de overeenkomsten in de hobbysfeer, parallellen tussen de studie van de student en het verleden van de 50-plusser enzovoort. Kortom, zijn er voldoende aanknopingspunten om een goede link tot stand te brengen en te laten slagen.

De consulent zal altijd je eerste aanspreekpunt zijn, in aanloop naar de link en ook gedurende de link. De consulent zal ook regelmatig op eigen initiatief contact met je zoeken om naar je ervaringen te informeren en ondersteuning aan te bieden waar dat mogelijk is.

Volg ons via: Stichting_SOlink_facebook_icon Stichting_SOlink_hyves_icon Stichting_SOlink_twitter_icon Stichting_SOlink_youtube_iconNeem contact met ons op:

Openingstijden

ma: 9:30 - 16:30
di: 9:30 - 16:30
wo: 9:30 - 16:30
do: 9:30 - 16:30
vr: 9:30 - 16:00

Stichting SOlink
Spinel 50
3316 LG Dordrecht

E-mail: info@solink.nl

Gratis jaar ANBO lidmaatschap cadeau bij elke SOlink match!