stichting solink random logo
1.jpg
nieuwsitems 31-03-2017
Kamers beschikbaar in diverse steden voor het nieuwe schooljaar 2017 - 2018
Stichting SOlink bereid zich momenteel voor op het nieuwe schooljaar en ook…
lees verder...
Stichting_SOlink_anbo_logo Stichting_SOlink_stichtinghelp_logo Stichting_SOlink_coalitieerbij_logo Stichting_SOlink_wijz_logo Stichting_SOlink_gemeente-rotterdam_logo Stichting_SOlink_gemeente-utrecht_logo Stichting_SOlink_amsterdam-zuid_logo Stichting_SOlink_fundatie-van-den-santheuvel-sobbe_logo Stichting_SOlink_projecten-in-nederland-logo Stichting_SOlink_gph-verhagen-stichting-logo Stichting_SOlink_logo_sluytermanvanloo

Voorwaarden voor studenten

Om aan het SOlink programma deel te kunnen nemen moet je wel kunnen voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn zowel in jouw eigen belang als in die van de 50-plusser waar je een kamer betrekt.

Het spreekt voor zich dat de belangrijkste voorwaarde is dat je het leuk vindt om dagelijkse omgang te hebben met iemand die ouder is dan je zelf bent uit een andere generatie. Je zal immers geregeld contact hebben met elkaar omdat je in dezelfde woning verblijft. Dit kan zijn in de vorm van een praatje maken, elkaar helpen, een hapje eten enzovoort. Tijdens het intakegesprek met de consulent van SOlink kun je precies aangeven hoe jij de onderlinge contacten voor je ziet. De consulent houdt daar ook rekening mee bij het zoeken naar een geschikte link.

Het SOlink programma is erop gericht studenten en 50-plussers te helpen. Het is daarom ook van belang dat als je wilt deelnemen aan het SOlink programma dat je een opleiding volgt aan een in Nederland erkend opleidingsinstituut. In bepaalde omstandigheden kan hier van worden afgeweken indien je bijvoorbeeld een (bijzondere) stage voor een langere periode volgt. Er zal in dat geval worden bekeken of het mogelijk is je verder te helpen.

Je hebt tijdens je verblijf op de kamer bij de 50-plusser alle vrijheid om te doen wat je wilt. Wel dien je natuurlijk rekening te houden met je huisgenoot. Het is dan ook niet de bedoeling dat je op je kamer dagelijks een groot feest gaat organiseren of iemand laat overnachten, daarvoor kan je beter op stap gaan. De kamer is primair bedoeld als rustige omgeving waar je goed aan je studie kunt werken. In overleg met de 50-plusser is het natuurlijk wel gewoon mogelijk om een studiegenoot op je kamer te ontvangen.

Volg ons via: Stichting_SOlink_facebook_icon Stichting_SOlink_hyves_icon Stichting_SOlink_twitter_icon Stichting_SOlink_youtube_iconNeem contact met ons op:

Openingstijden

ma: 9:30 - 16:30
di: 9:30 - 16:30
wo: 9:30 - 16:30
do: 9:30 - 16:30
vr: 9:30 - 16:00

Stichting SOlink
Spinel 50
3316 LG Dordrecht

E-mail: info@solink.nl

Gratis jaar ANBO lidmaatschap cadeau bij elke SOlink match!