stichting solink random logo
5.jpg
nieuwsitems 31-03-2017
Kamers beschikbaar in diverse steden voor het nieuwe schooljaar 2017 - 2018
Stichting SOlink bereid zich momenteel voor op het nieuwe schooljaar en ook…
lees verder...
Stichting_SOlink_anbo_logo Stichting_SOlink_stichtinghelp_logo Stichting_SOlink_coalitieerbij_logo Stichting_SOlink_wijz_logo Stichting_SOlink_gemeente-rotterdam_logo Stichting_SOlink_gemeente-utrecht_logo Stichting_SOlink_amsterdam-zuid_logo Stichting_SOlink_fundatie-van-den-santheuvel-sobbe_logo Stichting_SOlink_projecten-in-nederland-logo Stichting_SOlink_gph-verhagen-stichting-logo Stichting_SOlink_logo_sluytermanvanloo

Geschiedenis

Stichting SOlink bestaat inmiddels al meer dan 3 jaar. In deze jaren heeft Stichting SOlink vele succesvolle linken tot stand kunnen brengen en onderhouden. Aanvankelijk is het oorspronkelijke SOlink concept in de zomer van 2009 bedacht naar aanleiding van veel media aandacht voor de maatschappelijke problematiek aangaande het alleen of eenzaam zijn van 50-plussers en de kamertekorten bij studenten.

Veel 50-plussers zijn door omstandigheden alleenstaand en wonen daardoor alleen. Vaak betekend dit dat in de woning van de 50-plusser één of meerdere kamer(s) ongebruikt leeg staat. Deze kamers kunnen worden ingezet om de problematiek aan te pakken met betrekking tot de kamertekorten bij studenten. Als de student die de kamer betrekt goed aansluit op de eisen, wensen en verwachtingen van de 50-plusser kan er een hele mooie link tot stand worden gebracht waarbij jong en oud elkaar aanvullen. Er moet dus sprake van een goede link zijn.

Het concept dat werd bedacht heeft als hoofddoel het oplossen van de problematiek aangaande het alleen of eenzaam zijn van 50-plussers. De student vormt daarbij de oplossing en zorgt daarmee tevens voor een mooie eigen kamer waar gedurende de studieperiode op kan worden verbleven en in alle rust kan worden gestudeerd.

Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een volwaardig programma, het SOlink programma wat jong en oud helpt door twee verschillende generaties dichter bij elkaar te brengen. Het delen van een woonruimte met een (in het begin) onbekende lijkt in eerste instantie wellicht wat onwennig, maar al snel zal blijken dat wanneer jong en oud elkaar aanvullen er door beide een geweldige tijd kan worden beleefd.

Volg ons via: Stichting_SOlink_facebook_icon Stichting_SOlink_hyves_icon Stichting_SOlink_twitter_icon Stichting_SOlink_youtube_iconNeem contact met ons op:

Openingstijden

ma: 9:30 - 16:30
di: 9:30 - 16:30
wo: 9:30 - 16:30
do: 9:30 - 16:30
vr: 9:30 - 16:00

Stichting SOlink
Spinel 50
3316 LG Dordrecht

E-mail: info@solink.nl

Gratis jaar ANBO lidmaatschap cadeau bij elke SOlink match!