Een industriële stijl in jouw woonkamer: zo doe je dat!

Ben jij helemaal gecharmeerd van de industriële interieurstijl die je op Pinterest soms zo mooi voorbij ziet komen? Misschien durf je er niet eens aan te beginnen omdat je denkt: ik kan dat toch niet zo mooi. Laat je niet uit het veld slaan! De industriële stijl draait om eenvoud en is dus relatief simpel zelf te creëren. Met de juiste materialen en bijvoorbeeld een mooi vloerkleed grijs kom je al een heel eind. Wij geven je in dit artikel drie tips!

Een industriële stijl in jouw woonkamer

Industriële kleuren

Een industrieel ingerichte woonkamer begint met een gepast kleurenpalet. Grijs, zwart en wit zijn hiervoor uitstekende keuzes. Pas wel op dat je niet te harde contrasten maakt wanneer je bijvoorbeeld zwart en wit combineert. Je kunt beter gaan voor de combinatie wit-grijs of zwart-grijs. Een mooie donkergrijze bank en vloerkleed zwart kunnen jouw ruimte een mooie industriële sfeer geven.

Industriële materialen

Kies passende materialen voor een industriële look. Idealiter ga je voor een betonnen vloer, maar dit is gedoe met aanleggen en bovendien erg lastig schoon te houden. Ga daarom eens op zoek naar een mooie PVC-vloer met betonlook. Als je dat net iets te heftig vind is een lichte of juist extra donkere kleur laminaat ook helemaal prima. Voor de meubels wordt bij een industriële inrichting vaak gebruikgemaakt van kunststof of staal. Het ziet er extra industrieel uit wanneer in jouw stalen meubelstukken de lasnaden bijvoorbeeld nog te zien zijn.

Recyclen

Voor een industrieel ingerichte woonkamer kan het tof zijn om een aantal eyecatchers te hebben die zichtbaar gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Stalen buizen met zichtbare lasnaden zijn daar een goed voorbeeld van. Ook bestaan er robuuste tafelbladen die overduidelijk van verschillende soorten resthout gemaakt zijn. Niet alleen ziet dit er ontzettend gaaf uit. Je hebt in veel gevallen ook nog eens een duurzaam meubelstuk in handen. Een echte win-win situatie dus! Kortom: het is helemaal niet zo moeilijk om jouw huis net zo mooi industrieel in te richten als op de plaatjes op Pinterest! Met de juiste materialen en kleuren en paar mooie meubels ben je er eigenlijk al!

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens