Ecologische verwarming voor in het huis

Wil je je huis ecologisch verwarmen? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Er zijn een aantal volwaardige alternatieven die hoog scoren op de ecologische en economische ladder. We zetten er drie op een rijtje.

Ecologische verwarming voor in het huis

Een warmtepomp: goed voor milieu en portemonnee

Een warmtepomp haalt warmte uit de grond, de lucht of het water en zorgt voor de
verwarming van je woning en voor sanitair warm water. Warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: lucht-water, lucht-lucht, grond-water en water-water. Welke je het best kiest, hangt af van je budget en je energiebehoefte. Raadpleeg een specialist met kennis van zaken vooraleer je tot een aankoop overgaat en hou zeker de terugverdientijd in het oog.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren vangen de warmte van de nieuwe verwarming op en passen perfect in het plaatje van de hernieuwbare energie. Ze worden net zoals zonnepanelen op het dak geplaatst en zijn verbonden met een zonneboiler. Zonnecollectoren worden vaak gebruikt voor warm water in de badkamer en de keuken, maar kunnen je woning ook verwarmen. Milieuvriendelijkheid en energiebesparing gaan ook hier hand in hand. Met een zonnecollector kun je tussen 15 en 25 procent op je energiefactuur besparen.

Het is zeer goed te combineren met zonnepanelen. Heb je zelf nog geen zonnepanelen op het dak, maar ben je wel bezig met het plaatsen van zonnepanelen? Wij helpen jou met een zonnepanelen prijs vergelijk voor offertes en bespaar op de kosten van zonnepanelen en zonnecollectoren. 

Het verwarmen met een palletkachel

Pellets zijn cilindervormige houtdeeltjes en vormen de brandstof van palletkachels. Ze zijn goedkoper, milieuvriendelijker en veel compacter dan houtblokken. Een palletkachel kun je met het blote oog niet onderscheiden van een houtkachel, maar je merkt het dus wel in je portemonnee.

Palletkachels zijn bovendien in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt ze in de muur laten inbouwen of vrijstaand in je woning plaatsen. Ze helpen met het besparen op diverse woonlasten. Het is dus zeer slim om de overweging te maken van een van de drie toe te passen op je huis. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens