Wat heb je nodig in een magazijn?

Je bent al een tijdje bezig met jouw eigen webshop, maar de afgelopen tijd ben je steeds meer gaan groeien. Je merkt dat je de voorraad niet meer kunt opslaan bij jou thuis, dus wordt het tijd voor een eigen magazijn. In de meeste steden en dorpen staan gebouwen die gebruikt worden als magazijn voor een webshop. Kijk daarom eerst bij jou in de omgeving rond naar leegstaande gebouwen of daar iets mogelijk is. Zodra je een pand hebt gevonden, is het belangrijk om te kijken naar de spullen die je nodig hebt om jouw magazijn logisch mee in te richten en hoe je de werkzaamheden op een efficiënte manier kunt uitvoeren.

Wat heb je nodig in een magazijn?

Kantoor

Het is erg handig om een aparte ruimte in te richten voor een kantoor waar je rustig alle zakelijke taken kunt uitvoeren, zoals het bijhouden van de voorraad, inkopen doen en het maken van roosters voor eventuele collega´s. Daarnaast heb je altijd een plekje in jouw magazijn waar je je even kunt terug trekken wanneer het je te veel wordt.

Inrichting magazijn

Om het magazijn in te richten zijn er een aantal spullen die je gegarandeerd nodig hebt. Omdat je al een tijdje bezig bent met jouw webshop, weet je al welke verpakkingsmaterialen je gaat gebruiken. Toch kun je ervoor kiezen om alvast extra materiaal in te kopen, omdat je toch extra ruimte hebt in jouw magazijn. Om de producten te kunnen inpakken heb je onder andere een inpaktafel/werkblad, een computer en een printer nodig. Wanneer je medewerkers gaat aannemen is het handig om meerdere paktafels in jouw magazijn te plaatsen zodat niet iedereen op dezelfde plak aan het werk hoeft.

Doordat je nu in een magazijn werkt, ligt jouw voorraad nu over een grotere ruimte verspreid. De producten kun je daarom het beste opslaan in verschillende stellingen, zoals gebruikte legbordstellingen. Om de producten naar jouw paktafel te krijgen is het handig om karretjes met bakken aan te schaffen waarmee je door het magazijn kan lopen. Zo loop je minder vaak heen en weer en kun je ook nog eens meerdere orders tegelijk lopen.

Veiligheid

Dit wil nog wel eens vergeten worden, maar het is erg belangrijk om de veiligheid in jouw magazijn goed op orde te hebben. Hierbij kun je denken aan een nooduitgang, veiligheidsmessen en brandblussers. Ook het werken met veiligheidsschoenen wil nog wel eens vergeten worden. In deze schoenen zit vaak een stalenneus, erg handig wanneer je met zware producten en pallets werkt. Die wil je namelijk niet op je voet krijgen.

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens