Wat voor geks ga jij vandaag doen?

Ouder worden betekend niet dat het leven saai moet blijven. Je kunt veel dingen doen die voor een leuke adrenaline kick zorgen. Met name als je bezig bent met het ouder worden, is af en toe iets geks doen een zeer goed medicijn om even de leeftijd te vergeten. Het worden van 50, 60 of 70 zijn van die mijlpalen die mensen oud kunnen laten lijken. 

Er zijn eigenlijk twee soorten mensen. De een ziet het als trots om ouder te mogen worden en de ander vind het verschrikkelijk. Weer een jaar dichterbij het einde. De trots van ouder worden ontstaat ook vaak pas wanneer ze rond de 80 jaar zijn. Het geeft een trots van wat ze al bereikt hebben en dat ze nog steeds leven. Hierbij vertellen ze trots aan iedereen wat ze hebben meegemaakt in al die jaren. 

Is jouw leeftijd belangrijk voor jou? Het kan bepalend zijn in het latere stadia. 

Wat voor geks ga jij vandaag doen?

Wat is een getal?

Het getal zal altijd verbonden zijn aan een persoon en zal ieder jaar omhoog gaan. Omlaag helaas niet. Het ontkennen of mee sjoemelen is niet mogelijk. Er zijn mensen die een ander getal liever hebben. Er zijn zelfs mensen die helemaal doordraaien en rechtszaken zijn begonnen om hun leeftijd aan te passen of dat ze zelf willen bepalen hoe oud ze zijn. Dit kan wel zo zijn dat ze hun leeftijd aanpassen, maar schijn bedriegt dan. Ze kunnen wel zeggen dat ze 50 jaar zijn, maar als je daadwerkelijk 70 bent, blijf je dat ook. 

De ergernis is vaak bij ouderen, dat mensen een andere houding aannemen tegen een bepaalde leeftijd. Hiermee geven eigenlijk al aan dat je oud bent en dat is iets wat vele mensen liever niet hebben. Je hoort ze dan ook zeggen: “ja, ik hoor niet bij onze leeftijd, ben jonger van geest”.

Mogelijkheden 

Hoe oud je wordt ligt vaak ook aan de persoon zelf. Door gezond te leven kun je vaak nog vrij jong van geest te voelen in een ouder lichaam. Vaak zijn de mensen die al vroeg klachten krijgen aan het lichaam, het hardst roepen dat ze al oud zijn. Het ligt vaak mentaal of mensen zich oud voelen. Zelfs als je oud bent liggen er tal van mogelijkheden om te genieten en zelfs activiteiten te doen waar je veel adrenaline voor nodig hebt. Er zijn zelfs mensen die door willen werken, terwijl ze kunnen genieten van hun pensioen. 

Tachtig? So be it! 

Zelfs het bereiken van 80 is voor sommige geen punt om rustig aan te doen. Om hier een voorbeeld te nemen kun je kijken naar Karl Lagerfeld die op zijn 80 jarige nog steeds modieus erbij liep of Frank Gehry die nog volop bezig was met activiteiten, ook al was die de 80 gepasseerd. Leeftijd was/is voor hen geen enkele issue. 

Je hoeft je niet te verschuilen achter de verwachtingen van de maatschappij. Je hoeft niet achter de geraniums te zitten als jij dat niet wilt. Ga wonen waar je wil, ga leven waar jij wil en doe activiteiten die jij leuk vind. Mocht je willen doorwerken na je pensioen, dan kun je dat ook gewoon doen. Niks moet alles mag. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens