Geld besparen als student

Geld besparen als student kan moeilijk zijn, maar met een beetje discipline en planning is het mogelijk om geld te besparen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

Geld besparen als student

Zoek werk 

Dit is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen voor jouw spaargeld. Ook met een geldige studentenkaart kun je op veel plekken studentenkorting krijgen. Er zijn speciale bedrijven waar je als student aan de slag kunt. Bij sommige werkzaamheden is het werk leuk en verdien je ook nog eens een goed salaris.

Een geweldige manier om wat extra geld te verdienen is door middel van online enquêtes. Bedrijven zijn altijd op zoek naar feedback van consumenten en zijn bereid daarvoor te betalen. Er zijn een aantal verschillende bedrijven die betaalde enquêtes aanbieden, dus je kunt zich bij meerdere bedrijven aanmelden als je zo veel mogelijk geld wilt verdienen.

Een andere optie is om je eigen blog te starten. Dit kan een geweldige manier zijn om je interesses met de wereld te delen, en als je er goed in bent, kun je er zelfs wat geld mee verdienen. Er zijn een aantal verschillende manieren om geld te verdienen met een blog, dus je zult wat onderzoek moeten doen om de beste manier voor jou te vinden.

Als je student bent, zijn er een aantal manieren waarop je kunt werken om wat extra geld te verdienen. Er zijn speciale bedrijven die studenten inhuren voor verschillende taken, van klantenservice tot telemarketing. Je kunt ook werk vinden als bijlesgever of mentor voor andere studenten. Dit kan een geweldige manier zijn om anderen te helpen en tegelijkertijd wat extra geld voor jezelf te verdienen.

Wanneer je geld probeert te besparen, is het belangrijk om rekening te houden met jouw bestedingspatroon. Hier zijn een paar tips om je te helpen op koers te blijven:

    • Probeer niet te gaan winkelen als je honger hebt, omdat je eerder impulsief zult kopen.
    • Zoek naar aanbiedingen en kies waar mogelijk een discountsupermarkt.
    • Ga niet elke avond uit - blijf in plaats daarvan binnen en maak een praatje met je huisgenoten.
    • Als je toch uitgaat, vermijd dan dure clubs en kies in plaats daarvan voor studentenfeesten.
    • Eet zoveel mogelijk samen met je huisgenoten om te besparen op de eetkosten.

Besparen op boeken

Een van de meest vervelende uitgaven zijn studieboeken. Toch kun je hier heel gemakkelijk op besparen. Je kunt gebruikte studieboeken kopen en later weer verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om geen studieboeken te kopen. Elke school heeft een bibliotheek en je kunt hier boeken lenen. Let op: er zijn slechts enkele exemplaren te leen. Als je een boek niet één keer hebt, kan dat vervelend zijn. Probeer de volgende tips om te besparen op studieboeken:

    • Koop gebruikte studieboeken en verkoop ze later weer.
    • Kies ervoor om geen studieboeken te kopen. Elke school heeft een bibliotheek en je kunt hier boeken lenen. Let op: er zijn slechts enkele exemplaren te leen. Als je een boek niet één keer hebt, kan dat vervelend zijn.
    • Leen boeken van vrienden of klasgenoten.
    • Controleer online websites of rubrieksadvertenties voor goedkopere prijzen op studieboeken.

Uiteindelijk ligt het helemaal aan jezelf hoeveel geld je bespaart. Probeer de kosten te beperken en alleen dingen kopen die nodig zijn. Je moet daarnaast wel genieten van je studententijd, dus teveel op de centen letten is ook niet leuk. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens