Dit moet je weten voordat je een parasol aanschaft voor jouw balkon

Heb jij geen tuin met overkapping waar je kan genieten met lekker weer?  Misschien heb je wel een balkon en wil je in de zomer evengoed ontsnappen aan de brandende zon. Dat snappen wij heel goed! Het vinden van een parasol voor op het balkon kan echter best lastig zijn. Gelukkig bestaan er ook kleine balkon parasols! Deze nemen niet al te veel ruimte in beslag en vangen minder wind. Hieronder lees je waar je naar moet kijken bij het zoeken naar een parasol voor op jouw balkon. 

Dit moet je weten voordat je een parasol aanschaft voor jouw balkon

De afmetingen

Een parasol voor op het balkon moet niet te groot zijn. De ideale afmetingen voor een parasol op het balkon zijn 300 centimeter voor de lengte van het parasoldoek en 200 tot 250 centimeter voor de hoogte van de parasolstok. 

Handige functies

Het is ideaal als je een balkonparasol kan verstellen. De meeste parasols hebben een draaiknop waarmee je ze gemakkelijk in de hoogte kan verstellen. Hiermee stel je de parasol dus op de juiste hoogte af. Daarnaast hebben sommige parasol een knop waarmee je de parasol kan kantelen. Hartstikke handig voor op een balkon! Zo kan je namelijk op elke plek van je balkon schaduw creëren. Soms kun je de parasols zelfs zo kantelen dat je als het ware een zonnescherm creëert.

Parasolhouder

Uiteraard kan je een standaard parasolvoet aanschaffen om je parasol in te zetten, maar je kan ook gebruik maken van de muur of van de reling van je balkon. Hiervoor bestaan speciale parasolhouders die je kunt bevestigen. Dit scheelt weer ruimte op je balkon en dus heb je weer meer plek voor een leuke plantenbak of een fijne stoel. 

Schaduwdoek

Een schaduwdoek is ook een handig idee voor je balkon. Het voordeel hiervan is dat dit beter bestand is tegen wind. Ook heb je geen stok in de weg staan. Het makkelijkste is een schaduwdoek in de vorm van een driehoek. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. 

Kortom, het is zeker mogelijk om schaduw te creëren op je balkon. Zowel voor jongeren als ouderen is het belangrijk te kunnen genieten van de frisse buitenlucht en het lekkere weer!

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens