Tips bij het bouwen van een dichte terrasoverkapping

Een terrasoverkapping kan zeer ideaal zijn om te hebben. Het biedt bescherming tegen de regen, maar het zorgt ook voor schaduw tegen de zon. Een gesloten terrasoverkapping kan doorgaans opengemaakt worden door glazen wanden en heeft dus meerdere praktische voordelen. 

Het bouwen van een terrasoverkapping is niet alleen functionele toevoeging aan de tuin, maar geeft ook een mooiere, modernere uitstraling aan de tuin. 

Hieronder geven we diverse tips die handig zijn bij het bouwen van een dichte terrasoverkapping.

Tips bij het bouwen van een dichte terrasoverkapping

Voorbereiden is de sleutel tot succes

Voordat je start is het belangrijk om de juiste materialen bij elkaar te zoeken. Als eerst dien je namelijk een fundering en kader van de terrasoverkapping te maken die waterpas staat. Hierdoor wordt er stabiliteit gecreëerd en ziet het er van een afstand ook vlak uit. 

Extra tip: Zorg dat de grond onder de tegels is geëgaliseerd. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de grond in de toekomst verzakken. Dit resulteert dat de terrasoverkapping mee kan zakken en minder stevigheid kan bieden. 

Voor het monteren van de terrasoverkapping is het verstandig om elektrische apparaten te gebruiken. De reden is voornamelijk het bieden van extra stevigheid. 

Tips bij het selecteren van een terrasoverkapping

Materiaal keuze

Er zijn verschillende materialen te vinden voor terrasoverkappingen. Het is verstandig bij het bouwen om materiaal te gebruiken dat de juiste afsluiting biedt. Dit helpt namelijk om insecten en andere ongedierte buiten te houden. Goede kwaliteitsmaterialen zorgen voor goede afdichtingen. Zorg zodoende ook voor een goede ventilatie van de terrasoverkapping om vochtophoping te voorkomen.

Inspiratie voor diverse terrasoverkappingen kun je vinden op foravida.nl.

Verlichting

Bij een terrasoverkapping dien je extra verlichting te hangen. Het bouwen van een lichtstraat of lichtkoepel onder de overkapping geeft niet alleen extra licht in de overkapping, maar ook direct aan het huis. Het zorgt voor een mooie licht inval en zo offer je geen licht op binnen in het huis. 

Functionaliteiten

Bedenk van te voren waarvoor je een terrasoverkapping wilt gebruiken. Doorgaans wordt het gebruikt als extra leefruimte. Het is dan ook belangrijk dat er interieur geplaatst kan worden en dat je nog steeds de ruimte hebt om te bewegen. Het komt wel eens voor dat mensen een verkeerde schatting maken van de afmetingen en hierdoor een andere keuze moeten maken voor het interieur. Bedenk ook wie de ruimte moet betreden, zo zijn der diverse verbouwingen voor ouderen die helpen met het beter leven van een woning of het betreden van een ruimte. 

De tip van Solink

Wees goed voorbereid en teken de wensen van het resultaat uit. Als je van te voren weet wat het resultaat moet zijn, dan is het selecteren een stuk eenvoudiger. Bereid je voor, pas eventuele wijzigingen toe, werk niet te gehaast en geniet van jouw eigen unieke leefruimte in de tuin! 
 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens