Schoonmaakmiddelen

Bij het schoonmaken van het huis dienen er schoonmaakmiddelen gebruikt te worden. De vraag is alleen welke schoonmaakmiddelen heb je nodig, hoe gebruik je ze en waar moet je op letten. Hieronder zullen we deze vragen gaan beantwoorden.

Schoonmaakmiddelen

Welke schoonmaakmiddelen moet je gebruiken

Er zijn allerlei soorten schoonmaakmiddelen te vinden, maar de vraag is welke echt noodzakelijk zijn. Er wordt vaak uitgegaan van vijf basis schoonmaakmiddelen. Dit zijn:

Allesreiniger – Het is een ideaal schoonmaakmiddel om mee schoon te maken. Veel viezigheid kan verwijderd worden met de allesreiniger. Er zijn veel soorten en maten, maar wij raden aan om een fatsoenlijke te pakken. Niet de grootste voor de laagste prijs. Allesreiniger moet geconcentreerd zijn en je hebt dan minder nodig voor hetzelfde effect. 

Afwasmiddel – Je hebt het nodig om servies af te wassen. Het is ook handig om het tafelblad mee schoon te maken.

Azijn – Azijn wordt door menig mens gebruikt. Zo kan azijn gebruikt worden om stank weg te halen, maar wordt het ook gedaan om geld te besparen op de was. Pak een eetlepel waspoeder, giet hier azijn bij en draai de was. Je was wordt goed schoon en de wasmachine wordt ontkalkt. 

Ammonia – Het is een zeer prettig hulpmiddel voor het ontvetten. Het is zeer ideaal spul om houtwerk mee schoon te maken en de oven. In principe overal waar vet komt, kun je ammonia voor gebruiken. Vaak wordt het gecombineerd met allesreiniger. 

Chloor – Chloor is een supermiddel om mee schoon te maken, maar het is slecht voor het milieu. Mensen gebruiken chloor voor de keuken, afvoer, sanitair en vloeren. Het wordt steeds minder gebruikt.

Het merk kiezen

Zorg dat je investeert in schoonmaakproducten die voorzien zijn van hoge kwaliteit. Goedkope producten kunnen ervoor zorgen dat je niet het gewenste effect hebt. Het kan het reinigingsproces veel langer duren dan je had gehoopt. Kijk direct voor een goede stofzuiger, een dweil en andere gebruiksvoorwerpen die het schoonmaken nog eenvoudiger kunnen maken.  

Bekijk welke schoonmaakmiddelen jezelf gebruikt en bedenk goed na waarom je deze hebt en of deze ook de gewenste kwaliteit levert. Als je het verkeerde pakt, dan kan dit vervelend zijn voor de artikelen en kun je schade veroorzaken. 


 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens