Barbecueaanstekers - Ontdek alle soorten

Ben jij op zoek naar de beste manier om je grill aan te steken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blog gaan we het hebben over de verschillende soorten barbecueaanstekers en welke het beste werken voor verschillende situaties.

Barbecueaanstekers - Ontdek alle soorten

De gasaansteker

Laten we beginnen met de meest voorkomende en bekendste aansteker, de gasaansteker. Dit is een handige optie voor mensen die graag snel en gemakkelijk willen beginnen met grillen. Het werkt op propaangas en vereist geen extra vloeistoffen of brandstoffen om te werken. Het enige wat je hoeft te doen is de ontstekingsknop indrukken en de vlam begint te branden. Deze aansteker is vooral handig als je snel een barbecue wilt aansteken en geen tijd wilt verspillen met het zoeken naar aanmaakblokjes of houtskool.

De houtskoolstarter

Als je een meer traditionele barbecue-ervaring wilt, dan is de houtskoolstarter de juiste keuze voor jou. Deze aansteker werkt door middel van aanmaakblokjes die je aan de onderkant van de starter plaatst. De blokjes steken de houtskool aan en in een mum van tijd ben je klaar om te grillen. Dit type aansteker is handig voor mensen die graag de rokerige smaak van houtskool willen behouden.

De elektrische barbecueaansteker

Een andere optie is de elektrische barbecueaansteker. Dit is een veilige en handige keuze voor mensen die liever niet met vuur spelen. Het enige wat je hoeft te doen is de aansteker in het stopcontact steken en deze vervolgens op de houtskool of briketten richten. Na een paar minuten zul
je zien dat de kolen beginnen te gloeien en ben je klaar om te grillen. Het enige nadeel van dit type aansteker is dat het wat tijd kost om op te warmen.

De aansteker op batterijen

Voor de avontuurlijke types onder ons is er de aansteker op batterijen. Dit type aansteker werkt door middel van een ventilator die lucht in de kolen blaast. Dit creëert een hete luchtstroom die de kolen aansteekt. Dit is een geweldige keuze voor mensen die van kamperen houden en geen toegang hebben tot stopcontacten. Het enige nadeel is dat je voldoende batterijen moet hebben om de aansteker te laten werken.

De aansteker op aanmaakgel

Als laatste hebben we nog de aansteker op aanmaakgel. Dit type aansteker werkt door middel van een speciale gel die op de kolen wordt aangebracht. Vervolgens steek je de gel aan en wacht je tot de kolen beginnen te gloeien. Dit is een goede optie voor mensen die niet van houtskool houden en liever briketten gebruiken. Het enige nadeel van dit type aansteker is dat het soms lastig kan zijn om
de juiste hoeveelheid gel te gebruiken.

Gasaanstekers bedrukken?

Heb jij een eigen bedrijf of organisatie? Laat dan gasaanstekers bedrukken met jouw logo of slogan en deel ze uit aan werknemers of klanten. Met bedrukte gasaanstekers weet je zeker dat je een vlammende indruk achterlaat!

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens