Wonen in een nieuwe stad als student

De meeste scholen zijn te vinden in grote steden. De kans is dus aanwezig dat je vanaf jouw dorpje moet gaan reizen om naar school te gaan. Er zijn ook mensen die het reizen liever niet doen en kiezen om in de stad te gaan wonen. Er zijn zijn diverse studentensteden waar het wonen zeer interessant is. 

Het leuke aan het wonen in de stad is dat je een hele nieuwe wereld in gaat stappen. Je leert op jezelf wonen en nieuwe mensen kennen. Je bent verantwoordelijk voor je eigen dagelijkse leven en dat vinden veel studenten zeer interessant. 

Wonen in een nieuwe stad als student

Waar moet je op letten bij het vinden van een kamer?

Om een start te maken moet je een kamer vinden. Dit is hoogstwaarschijnlijk het zwaarste gedeelte van het gehele proces. Doorgaans is er meer vraag dan aanbod. Dit betekend dat je ook nog eens je best moet doen voor een kamer. Bedenk goed van te voren wat je ongeveer wil en creëer een reëel verwachtingspatroon. 

Wil je huisgenoten? Hoe groot moet de ruimte zijn? Hoeveel wil je uitgeven aan de huur? Nog veel meer vragen komen naar voren bij het zoeken van een geschikte ruimte. Begin in ieder geval op tijd. Zo kun je je aanmelden bij meerdere instanties die helpen naar geschikte locaties. Schakel eventueel je netwerk in, mocht je mensen kennen in de stad, maak daar dan zeker gebruik van. Dit kunnen familie, vrienden, vrienden van vrienden of andere mensen zijn. Als je het vraagt, zullen mensen jou zeker helpen. 

Als jij goed gaat zoeken en prima verwachtingen hebt, dan komt die kamer zeker wel eens op pad. Heb vooral geen stress bij het horen van een constante nee. De ja gaat op een gegeven moment naar voren komen en dan kun je genieten van een studentenappartement. Vind hier ook tips voor het verhuizen naar een studentkamer.

Wat zijn echte studentensteden?

Ben je op zoek naar een echte studentenstad? Hieronder vind je de leukste steden onder studenten. 

Leiden
Volgens vele is Leiden de leukste studentenstad om in te wonen. Het is een levendige stad waar veel gebeurd, overdag en in de late uurtjes. Mocht je in Leiden gaan studeren, dan raden we je echt aan om op kamers te gaan. 

Groningen 
Uiteraard staat Groningen hoog in de lijst, want het is ook echt een studentenstad. Er studeren circa 50.000 studenten in Groningen en het is een prachtige stad. Zo is maar liefst 25% van de bewoners van Groningen student. Wie weet behoor jij straks tot een van deze studenten.

Eindhoven
Gaan we meer richting het zuiden, dan komen we uit in de gezellige lichtstad. Het is een zeer moderne stad en zeer populair onder de jongeren en ze zeggen niet voor niets “Eindhoven de Gekste”. In Eindhoven staat de Technische Universiteit en die staat zeer hoog (als het niet de nummer een is) aangeschreven. Eindhoven kan wel voor een leuke tijd zorgen. Overigens heeft Eindhoven de beste voetbalclub van Nederland ;p

Amsterdam
Amsterdam, de hoofdstad, ontbreekt uiteraard niet in de top studentensteden. Het wonen in een echte grote stad kun je hier wel waar maken. Het heeft het grootste uitgaansleven en staat bekend om de beste clubs. Het leuke aan Amsterdam is de diversiteit door veel internationale studenten. 

Tilburg
Een andere geweldige studentenstad is Tilburg. Het heeft overigens de grootste kroegdichtheid van alle steden van Nederland. Bij kroegen zijn studenten. Een extraatje van Tilburg is de kermis die een week lang de stad op zijn kop zet, evenals de carnavalsperiode. Mocht je in Tilburg gaan wonen, dan moet je wel Schrobbelèr proberen.

Rotterdam
Rotterdam is wederom een grote studentenstad die voornamelijk bekend staat om de Erasmus Universiteit. Er is veel keus uit diverse opleidingen en daarnaast is het leven ook nog eens leuk in Rotterdam. Wederom komt de stad in de nacht helemaal tot leven. Net als in Amsterdam zijn hier veel internationale studenten te vinden. 

Utrecht
Utrecht is met 100% zekerheid een echte studentenstad. Naast dat het een universiteit heeft waar 300.000 studenten op zitten is het leven in Utrecht ook zeer aantrekkelijk. Het heeft knusse straatjes waar zeer leuke terrassen en kroegen te vinden zijn. 

Er zijn natuurlijk nog meer steden te vinden in Nederland. Denk aan Breda, Den Bosch, Wageningen, Almere, Almelo, Zwolle en nog veel meer. Iedere stad heeft studenten, alleen de mate van de factoren van een echte studentenstad, scoren de bovengenoemde steden het best. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens