Hoe kan ik huurtoeslag krijgen?

Mocht je momenteel aan het zoeken zijn naar een ruimte om te huren, dan is het zeker handig om eens te kijken of je in aanmerking komt met huurtoeslag. Huurtoeslag is een zeer fijn concept, het is namelijk een bijdrage die je ontvangt met betrekking tot de huurkosten. Hoeveel ontvang ik dan? Welke factoren zijn er belangrijk? Heb ik recht op deze toeslag? 

Het ontvangen van een huurtoeslag is alleen mogelijk als je voldoet aan de eisen. Dit is gebaseerd op de huurprijs, inkomen, leeftijd en de manier waarop je woont. Heb je een hoog vermogen, dan zul je ook geen huurslag ontvangen. 

Het ontvangen van een huurtoeslag zorgt dat een student eenvoudiger de kosten kan betalen. De overheid helpt studenten hiermee studenten die het moeilijk hebben om de huur te betalen. Het komt relatief vaak voor dat de huurtoeslag de helft kan zijn van het huurbedrag. Je kunt online een proefberekening doen van de hoogte van de toeslag. 

Hoe kan ik huurtoeslag krijgen?

Voorwaarden 

Om huurtoeslag te ontvangen, dien je en medebewoners te voldoen aan diverse voorwaarden. Deze voorwaarden zijn eenvoudig te vinden via de Belastingdienst. Hier worden alle voorwaarden in een opslag uitgelegd. Het zorgt ervoor dat wonen in een nieuwe stad ook aantrekkelijk blijft met betrekking tot het financiële aspect. 

Geen recht of toch wel?

Wanneer je voorheen geen recht had op huurtoeslag, kan het zijn dat dat nu wel het geval is. De voorwaarden van de huurtoeslag veranderen en dat betekend dat het mogelijk is dat je nu wel in aanmerking komt voor de huurtoeslag. Het is belangrijk om het meerdere malen te controleren. Je weet maar nooit. 

Het kan ook zijn dat je eigen persoonlijke situatie anders ligt. Het inkomen kan anders zijn, de samenstelling van huisgenoten kan anders zijn. Er zijn verschillende redenen waarom je nu ineens wel aanspraak hebt op huurtoeslag. 

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag is zeer eenvoudig online aan te vragen. Je moet inloggen bij de Belastingdienst. Log in met je DigiD en klik op mijn toeslagen. De huurtoeslag van 2021 is mogelijk aan te vragen tot 1 September 2022. 

Voldoe je aan de voorwaarden, dan ontvang je deze huurtoeslag. Deze huurtoeslag hoef je dan ook niet opnieuw toe te passen, zolang je voldoet aan de voorwaarden. 


 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens