Besparen op wassen, drogen en strijken

Bij veel huishoudens wordt er gebruik gemaakt van een wasmachine, een droger en andere apparaten. Deze worden in veelvoud gebruikt, met name over grote gezinnen wordt dit dan dagelijks gebruikt. 

In dit artikel hebben we gekeken hoe je kunt besparen op deze drie huishoudklusjes. Je kunt namelijk ontzettend veel kosten besparen. Het begint al met het aanschaf van de apparaten. Elk apparaat is voorzien van een energie-label. Kies een verstandig label en zorg dat het apparaat niet teveel stroom gebruikt. 

Hieronder geven we nog meer tips waarop je kunt besparen bij wassen, drogen & strijken. 

Besparen op wassen, drogen en strijken

Voller en minder heet wassen 

Het is beter om de wasmachine te vullen met was, want dat is beter dan halfvolle trommels. Zodoende ook over kleding die niet zo heel vies zijn. Normaliter was je deze op 60 graden, maar het  kan ook op 30 of 40 graden. Hiermee bespaar je de helft op energie. Daarbij geven experts ook aan dat wasmiddel het beste werkt op 40 graden. Hierdoor wordt het nog meer overbodiger om op hoge temperaturen te wassen. 

Centrifugeren

De was centrifugeren voordat je het laat drogen helpt vaak. Je verkort de droogtijd van wasgoed. Nu kun je dus een korter programma gebruiken en dat zorgt voor minder energie, met name op langere tijd gekeken. 

Was laten drogen

Het is overigens veel beter om kleding buiten te laten drogen, op een natuurlijke manier. Het is overigens ook veel beter voor de kleding ze uit te hangen en natuurlijk te laten te drogen. Je hoeft in dit geval de droger minder vaak te gebruiken en dan bespaar je op energiekosten. 

Droger verwarmen

De droger moet zich opwarmen, maar als de ruimte al warm is, dan hoeft de droger minder lang voor te verwarmen. Dit bespaard wederom energie. 

Strijkbout uitzetten

Het klinkt logisch en dat is het ook, maar nog steeds blijkt dat mensen het vergeten. Wanneer je de strijkbout niet meer gebruikt, zet deze dan direct uit. Ook met opwarmen, doe het alleen als het echt nodig is. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens