Boodschappen doen

Boodschappen doen zorgt ervoor dat je eten en drinken in het huis kan krijgen. Vaak doe je boodschappen voor de dag zelf en de dag erna. Het kan ook zijn dat er dagelijks boodschappen gedaan moet worden. 

Het nadeel van boodschappen is dat het vaak de nodige kosten met zich meebrengt. Met name stijgende kosten van gewenste producten kunnen als zeer vervelend ervaren worden. Boodschappen doen en geld besparen kan zeker met elkaar gecombineerd worden, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. 

Je kunt ook online boodschappen doen bij de supermarkt, of bij de online bakkerij. Bekijk eens bakspullen.nl en vindt diverse bakingrediënten voor bij jou thuis! 

Boodschappen doen

Tips boodschappen doen

Najagen van acties

Er zijn verschillende winkels en deze kun je vaak allemaal bij elkaar in de buurt vinden. Bekijk de folders voor de beste acties en maak er een echte koopjesjacht van. Je kunt je eenvoudig aanmelden voor de folders en dan kun je thuis even op je gemak de koopjes doornemen. Bekijk wel altijd goed wanneer de acties gelden. Er wordt altijd een datum bij gegeven. Mocht je dit doen in veelvoud, dan kun je ontzettend veel geld besparen op boodschappen. 

Lijstje maken

Ken je het gevoel dat je met meer terugkomt dan dat je voor ogen had? Dan heb je impulsaankopen gedaan. Dit kun je vermijden door simpelweg een lijstje te maken. Door je echt aan het lijstje te houden, kom je ook thuis met alleen producten die je voor ogen had. 

Je kunt dit ook doen door week aankopen te doen. Dan doe je een dag de grote boodschappen bij de grote supermarkt. Mocht je de dagen erna toch nog wat nodig hebben qua vers eten of dergelijke, dan  kun je naar de plaatselijke supermarkt. Dat is ook handig om te besparen op benzine en dan heb je alles al in huis. 

Diepvries boven vers?

Een advies die we kunnen geven is om diepvriesgroente te kopen. Je kunt deze namelijk eenvoudig bewaren in de diepvries voor een langere tijd. De smaak wordt er niet minder op. Waarom is dit beter, omdat verse groente eerder verspilt worden en vaak ook duurder zijn. 

Verspilling tegengaan 

Kies je toch voor de verse producten, dan is het verstandig om voedselverspilling tegen te gaan. Je kunt dit doen door het product te verwerken in meerdere gerechten. Bedenk wat je gaat eten en combineer met elkaar. Dit hoeven niet gerechten te zijn voor een dag, maar het kan ook voor de dag erna. 

Eigen voedsel produceren

Produceer je eigen eten. Mocht je de ruimte en tijd hebben dan kun je je eigen voedsel verbouwen. Verse producten uit eigen tuin kunnen aardig wat geld besparen. 

Met een beetje plannen en opletten kun je aardig wat geld besparen op de boodschappen. Het enige nadeel is dat het wel wat tijd kost om alles goed uit te voeren. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens