Waar laten we onze ouderen?

In Nederland wonen er veel ouderen mensen, met name door de vergrijzing. De vraag die dan ook wordt gesteld door vele mensen is waar laten we onze ouderen? Deze vraag is eigenlijk zeer beschamend, als je er over na gaat denken. Hiermee wordt er eigenlijk aangegeven dat ouderen rondom de 60 weggestopt moeten worden in samenleef wijken of verzorgingstehuizen. Je woont in een huis, maar omdat de huizenmarkt momenteel krap is, wil de overheid hier graag iets aan doen. 

Er zijn diverse manieren gevonden waarmee ze ouderen eigenlijk om de tuin lokken. Ze verlaten hun ouderlijk huis en gaan wonen op plekken waarbij meer ouderen wonen. Een kant is dit ook wel goed voor hun, maar de essentie van ouderen staat niet meer op nummer één. Het is belangrijker om huizen te krijgen voor anderen in sommige gevallen. Gelukkig zijn er diverse woonvormen waar ouderen steeds vaker terecht komen en doorgaan met het gelukkige leven met dezelfde mensen om zich heen. 

Waar laten we onze ouderen?

Angst zaaien rondom de hypotheek

Veel ouderen hebben een aflosvrije hypotheek, alleen dat wordt momenteel in hun nadelen gebruikt. Veel ouderen worden opgebeld door hun hypotheek verstrekker om dan aan te horen hoe slecht een aflossingsvrije hypotheek is. Ze benoemen voornamelijk de risico’s, maar alsof mensen niet weten wat de risico’s waren bij het afsluiten. Het is voornamelijk angst zaaien en hopen dat ze hierdoor hun eigen huis verlaten.

We zien het ook voor ons dat ze op een gegeven moment huizen gaan bellen met de vraag of ze willen verhuizen. Om ruimtes te maken voor andere mensen. Er zijn al verwachtingen dat dit gaat gebeuren, maar dan zou de overheid zich echt moeten schamen. 

Jonge gezinnen

Het grote probleem is dat er te veel alleenstaande ouderen zijn, die op zichzelf wonen met eventuele begeleiding. Daarnaast stijgen de jongere gezinnen die een huis zoeken. Er wordt eigenlijk verwacht door mensen dat de ouderen plaats gaan maken voor jonge gezinnen. Ze willen de ruimtes van ouderen verkleinen, waardoor er meer ruimte ontstaat voor jonge gezinnen. Of dit de slimste zet is, dat mag Joost weten. Uiteindelijk maakt het geen eind aan het woningtekort in Nederland. 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens