Ouderenorganisaties

Er zijn veel organisaties die inspelen op de behoeften van ouderen. Deze organisaties bieden een verscheidenheid aan diensten, waaronder uitstapjes, om ouderen te helpen actief en betrokken te blijven in hun gemeenschap.

Uitstapjes voor ouderen kunnen van alles zijn, van dagtochten naar lokale attracties tot langere vakanties. Deze uitstapjes bieden ouderen een geweldige kans om het huis uit te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Ze geven ze ook de kans om te socializen met andere mensen van hun leeftijd.

Hieronder vind je een lijst van diverse ouderenorganisaties die helpen met activiteiten.

Ouderenorganisaties

Nationale Ouderenfonds

Het Nationale Ouderenfonds is de grootste organisatie in Nederland als het gaat om betrouwbare activiteiten organiseren voor ouderen. Ze zijn continu bezig met afwisselende activiteiten door heel Nederland. Van een dagje strand tot aan een museum tot aan een sportwedstrijd, ze hebben een hele waslijst aan verschillende activiteiten. 

Je dient van te voren kosteloos een account aan te maken. Door het maken van een profiel kun je je voorkeuren en eventuele bijzonderheden. Er wordt dan gezocht voor activiteiten die aansluiten bij de behoeften en interesses. Daarna kun je activiteiten reserveren en voor iedere activiteit zal een eenmalige vergoeding afgeschreven worden van de rekening. 

Er wordt ook diverse mogelijkheden gegeven van vervoer. Zoals de BoodschappenPlusBus die door 90 gemeenten in Nederland rijdt. Het wordt gerund door vrijwilligers die ouderen graag willen helpen. 

De Zonnebloem 

De Zonnebloem is een organisatie die voornamelijk kleinschalige activiteiten organiseert voor lokale gemeentes. Zo worden er onder andere bosactiviteiten, potje bingo, klaverjassen, petanque of een eenvoudige lunch georganiseerd. Het wordt georganiseerd door lokale vrijwilligers voor lokale ouderen. Ben je benieuwd of de Zonnebloem activiteiten organiseert in de buurt van jouw gemeente? Dan kun je dit eenvoudig opzoeken via de website, al is de kans aanzienlijk groot dat het zo is.

Vereniging Humanitas

Vereniging Humanitas is voornamelijk bezig met het leggen van sociale contacten tussen ouderen. Dit doen ze voornamelijk door ouderenontmoetingen, waar je binnen kunt lopen voor een kop koffie of iets sterkers, maar ook groepen waarbij er op een ontspannen manier met elkaar gebuurt wordt. Denk aan een lees of kaart club waar ze met elkaar communiceren over een bepaald onderwerp. 

Mocht je meer behoefte hebben aan een persoon die bij je langskomt, dan kan dit ook geregeld worden via Humanitas. Eenzaamheid is een vervelend probleem en dat proberen ze op te lossen, op welke manier dan ook. Je kunt hiervoor jouw interesses opgeven, vind je bijvoorbeeld leuk om sport te kijken, dan komt er een vrijwilliger langs om samen mee sport te kijken en te buurten. 

Het kan ook via de telefoon gedaan worden, mocht dit voor de persoon makkelijker zijn. Zo zijn er telefooncirkels waarbij elke dag gebeld wordt met de persoon om een gesprek mee te voeren. 

Stichting Vier het leven

Stichting Vier het leven is ook een organisatie die culturele activiteiten organiseert voor 65+ ouderen. Ze organiseren diverse activiteiten als een theater bezoeken, naar de bioscoop gaan, museum bezoeken of naar een een muziekfestival gaan. Ze worden opgehaald en weer veilig thuisgebracht. Het is een zeer interessante organisatie die hun beste beentje voor zetten om ouderen te helpen. 

Stichting Eet Mee 

Stichting Eet Mee is een platform waar ouderen samen kunnen ontbijten, lunchen of dineren. Hierbij kunnen ouderen andere ontmoeten, gezellig buurten en ondertussen een heerlijk hapje eten. De stichting brengt verschillende mensen bij elkaar. Van jong tot oud, diverse nationaliteiten, gezinnen, allemaal mensen die zorgen voor een juiste mix van waardevolle en bloeiende verhalen. 


 

Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Meer in deze categorie? Bekijk deze artikelen dan ook eens